Liftschacht Station Amersfoort Centraal

Liftschacht wordt kunstwerk!

 

Vanaf 13 maart 2015 is het Centraal Station Amersfoort een kunstwerk rijker. In opdracht van ProRail heb ik een kindvriendelijk kunstwerk gemaakt in de vorm van een boom, die de liftschacht  bekleedt. Wij (ProRail en ik) hopen het kunstwerk voornamelijk reizigers, zoals ouders met kinderen, zal verleiden de lift te gaan gebruiken.

Liftschacht, de boom erin bij Centraal Station Amersfoort

 

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

De liftschacht achterin het station Amersfoort heeft de afgelopen jaren niet het doel verwezenlijkt, waarvoor hij is gebouwd, namelijk; Reizigers met de fiets van de eerste verdieping naar de begane grond en vice versa te brengen. Vaak gebruikten deze reizigers de roltrap naast de lift, wat voor gevaarlijke situaties zorgde. Door de lift te versnellen en het kunstwerk om de liftschacht, zal het aantrekkelijker worden om de lift te nemen, vooral voor reizigers met kinderen op hun fiets!

Soort kunstwerk:

De liftschacht heeft een hoogte van ruim 9 meter. De ramen van deze schacht zijn bekleed met uit hout gezaagde panelen, die tezamen een boom vormen. In de boom zijn ook dieren verwerkt. De boom met dieren is aan de buitenkant anders beschilderd als aan de binnenkant, zodat het ook aantrekkelijk is om de lift te nemen en te ontdekken hoe het er aan de binnenkant uitziet. Door de vele uitsnijdingen, ook in de boomstam, heeft het kunstwerk een zodanige transparantie, dat de reizigers van binnen nog goed door de ramen kunnen kijken.

Het kunstwerk is een mix van hout met verf en een bont kleurverloop.

 

Terug naar projecten >>